Loading Dogodki
This event has passed.

Izteka se finančna perspektiva 2014–2020, v kateri je do konca leta 2020 na razpolago še nekaj milijard nepovratnih sredstev! Predvsem so razpisi trenutno usmerjeni v izvedbo ukrepov za zajezitev pandemije z virusom COVID-19.

Hkrati z letom 2021 nastopi novi večletni finančni okvir in bo trajal do leta 2027. Z njim bo na razpolago še več sredstev kot v sedanji perspektivi in še večji bo poudarek na raziskavah in razvoju.

Zaradi trenutnih razmer pa še zmeraj ostajajo odprta vprašanja kot:

  • kako obračunati višino stroškov dela in kolikšen je dejanski delež sofinanciranja glede na oprostitev plačil prispevkov,
  • vprašanje upravičenosti določenih stroškov, vezanih na mobilnost;
  • zagotovitev projektne dokumentacije v rokih (na primer časovnic, izjav, periodičnih poročil, delovnih nalogov itd.);
  • vprašanje financiranja projektov glede na omejitev izvedbe planiranih aktivnosti, …

Nepovratna sredstva še zmeraj predstavljajo po mnogih kriterijih enega najboljših načinov za financiranje tvegane inovacijske in podjetniške dejavnosti.

Sredstva so in še bodo, da jih pokoristite! Vendar pa morate za njihovo pridobitev ocenjevalcem dokazati, da boste s svojimi aktivnostmi prispevali k uresničitvi temeljnih prioritet Unije – k zeleni in digitalni tranziciji ter krepitvi odpornosti.

REZERVIRAJTE si prost termin za usposabljanje strokovnjakov na tem področju. Cena rezervacije termina je 100 EUR, ostalo pa je dogovoru.

Na voljo le 20 mest!